Gas Measurement

De gasmeetkundigen van EWS Gas measurement zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van alle diensten in het kader van gasmeten (ook wel bekend als gasvrijmetingen), douanemetingen en overige soorten metingen. Daarnaast beschikt EWS over een eigen opleidingscentrum waar je de opleiding tot middelbaar gasmeetkundige (MGK) kunt volgen.

Elk jaar komen er zo’n 4 miljoen containers Europa binnen via het Nederlands en Belgisch havennetwerk. Ongeveer 12% van deze containers bevat gassen en dampen die zich boven de wettelijke grenswaarden bevinden. Mede dankzij de inzet van EWS en de nauwe samenwerking tussen de ontvangers van grote containerladingen zien we al jaren een daling van dit afkeurpercentage. Bij zulke containerladingen voert onze gasmeetkundige, beter bekend als gasdokter, onder andere onderzoek uit naar de bron van de besmetting.

EWS vindt dat het probleem in de producerende landen opgelost dient te worden. Ze geeft advies en heldere rapportages, zodat haar klanten stappen kunnen nemen om ervoor te zorgen dat wij in Europa containers ontvangen die veilig te betreden zijn. Aan sommige productstromen blijven risico’s verbonden die niet verholpen kunnen worden, bijvoorbeeld vanwege specifieke producteigenschappen. In zulke gevallen kan EWS een protocol opstellen om alsnog tot een veilige behandeling van de goederen te komen.

Hierdoor ontstaat een win-winsituatie waarbij kosten worden bespaard maar bovenal de veiligheid van de medewerkers gewaarborgd blijft.

Daarnaast heeft EWS direct contact met fumigatiebedrijven over de hele wereld om ervoor te zorgen dat ook hier de risico’s beperkt worden. Het gassen van containers is een feit, maar voldoende ventilatie voor de oversteek naar Europa helaas nog niet.

Onze medewerkers staan dagelijks voor u klaar om een veilige werkplek te creëren voor u en uw werknemers.

Ontdek hoe het anders kan: neem contact met ons op!

Vacatures in Gas Measurement