Brandwacht vacature

Hallo Brandwacht! Op zoek naar een brandwacht vacature? Dan ben je bij EWS aan het juiste adres. Op dit moment werk je misschien ergens in de zware industrie, bij een beveiligingsbedrijf of ergens anders waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. Heb je er al eens aan gedacht dat je als brandwacht enorm succesvol kan zijn als gasmeetkundige of gassingsleider? We kunnen ons voorstellen dat deze beroepen wat uitleg vereisen. Daarom leggen we hieronder uit waarom juist jij bij ons moet solliciteren!

Als brandwacht kun je alle kanten op…

Bij EWS kun je als brandwacht alle kanten op. De reden daarvoor is dat we voor de functies gasmeetkundige en gassingsleider regelmatig op zoek zijn naar mensen die voldoende kennis hebben van gevaarlijke stoffen.

Als brandwacht pas je op voor brandgevaar op de werkplek, bestrijdt je beginnende branden en controleer je op het gebruik van de juiste PBM’s. Daarnaast verricht je zowel gas als zuurstofmetingen. Het laatste is een groot pluspunt voor ons! Kennis van chemische stoffen is namelijk wel zo handig als je als gasmeetkundige op pad gaat naar een zeecontainer om het gehalte chemische stoffen te analyseren.

SIFT-MS

Aan de ene kant voeren wij gasmetingen uit zodat containers veilig kunnen worden gelost. De luchtsamples die we uit containers trekken, analyseren we op een speciaal analyse-apparaat, de SIFT-MS. Op basis van massaspectrometrie doen wij gasmetingen. We analyseren een liter lucht en daarna weten precies wat er allemaal in de container kan zitten. We meten vaak 30 verschillende stoffen zoals bijvoorbeeld formaldehyde. Een hele uitgebreide scan is ook mogelijk. Dan analyseren we 1.500 verschillende stoffen. Als gasmeetkundige werk je veel buiten. Als je in Oosterhout op kantoor werkt dan ga je aan de slag met de SIFT.

Fumigatie

Met onze divisie Fumigation behandelen wij juist ruimtes zoals, loodsen, schepen, zeecontainers en huizen met een speciaal gas dat ervoor zorgt dat ongedierte geen kans meer krijgt om te overleven. Als je bijvoorbeeld boomstammen gaat vervoeren naar China, dan eist dit land dat de container is begast. Het risico bestaat namelijk dat er diersoorten op de boomstammen aanwezig zijn die China liever niet in huis haalt. Gassingsleider David vertelt je graag alles over zijn beroep in deze video.

Solliciteren?

We hopen dat je iets wijzer bent geworden van deze beknopte uitleg. Als je geïnteresseerd bent om eens kennis te maken, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren op deze vacatures.

Vacatures Gasmeetdeskundige!