Gassingsleider Fumigatie

“Ik ben Leen en ik ben gassingsleider bij EWS Group. Als gassingsleider behandel je containers tegen houtaantastende insecten voor boomstammen die richting China gaan. We zijn ook bezig om zeecontainers te behandelen tegen de BMSB wants.

GASMEETKUNDIGE VS. GASSINGSLEIDER

Het verschil tussen een gassingsleider en een gasmeetkundige is: een gasmeetkundige komt bij een container aan en weet nog niet met welk gas hij te maken heeft. Een gassingsleider weet natuurlijk van tevoren welk gas er in welk object wordt gestopt.

Jouw dag als gassingsleider fumigation?

De ene dag werk je aan zeecontainers op een containerterminal. De andere dag pak je een huis in met gassingszeilen en de dag daarna sta je op een zeeschip om te zorgen dat ze veilig kunnen lossen.

Het werk is hartstikke leuk omdat je natuurlijk je doelorganisme gaat afdoden. Vooral wanneer je een huis gaat inpakken. Hoe ga je het aanpakken? Hoe ga je het ingassen? Waar leg je de meetpunten? En waar de introductiepunten? Hoe ga je de zeilen plaatsen? Om dit met een team te doen maakt dat ik ’s ochtends al heel vrolijk naar een locatie rijd.

Ik heb een kleine tic in deze baan. Wij werken met gassingszeilen die we over een huis leggen. Daar zitten gekleurde banen op. Dat moet bij mij allemaal netjes en keurig rechtzitten, want als dat een tikkie scheef zit dan ziet dat er niet uit. Ja, dat is mijn tic een beetje in deze baan.

Wij doen veel begassingen in het weekend omdat er dan geen mensen aan het werk zijn. Dat betekent meestal op vrijdag voorbereiden en ingassen. Op zaterdag vanuit huis de gassing monitoren en op zondag uitpakken en ventileren van de gassing.

Het leukste aan EWS?

Het leukste aan het werken bij EWS zijn het jonge team en de jonge managers. Het is gewoon een hele jonge, vlotte organisatie en er wordt snel geschakeld. Voor ons als gassingsleider werkt dat zó lekker! Je hoeft geen tien minuten te wachten op een antwoord want het wordt gelijk geregeld. Dat werkt supermakkelijk en supersnel.

Wil jij ook werken bij EWS? En ben je net zo’n tikje gestoord om zeilen recht op een huis te krijgen? Dan nodig ik je uit om te solliciteren.”

Vacatures gassingsleider fumigation